Aan tafel met Wil Demandt

Aan tafel met Wil Demandt

‘Wil is een kok uit een plaatjesboek, de belichaming van bonhomie en gulhartigheid’, wordt over hem geschreven. We kunnen het zelf niet beter verwoorden. Wil Demandt stond 33 jaar achter de kachel van zijn restaurant Bordewijk aan de Noordermarkt in Amsterdam. In 2018 sloot hij de deuren, tot groot verdriet van velen. Maar nu is er dat dikke boek met recepten en wijsheden van de chef. Dit schrijft Wil Demandt: – TEKST, RECEPTEN EN WIJNSUGGESTIES WIL DEMANDT | FOTOGRAFIE ANNEMARIJNE BAX

Over koken en Altijd zondag

‘De mens kookt al eeuwen. Samen eten is een met meer of minder vaste rituelen omgeven gebeurtenis. Dat geldt voor een staatsbanket, maar ook voor een diner in intieme kring of een déjeuner sur l’herbe. Koken is liefde en aandacht voor je ingrediënten, maar vooral ook voor het samenzijn; het geeft eten een feestelijk tintje. Daar gaat Altijd zondag over. Mijn goede vriend Michael zei een keer tegen mij: ‘Weet je wat het altijd is met jouw eten? Dat is alsof ik op zondag vrienden te eten krijg en dat ik dan héél erg mijn best doe… En dan nog beter!’’

‘Ziehier de insteek van mijn boek: kook alsof het altijd zondag is! Je zult zien dat inspanning, aandacht en een beetje obsessie je op weg helpen in deze wondere wereld. Het plezier komt al doende.

Over wijn

De wijnwereld met het daarbij horende jargon is voor de meeste mensen een met mysteries en vage termen omgeven gebied. Maar laat je niet afschrikken. Wijn is net als de gastronomie waar hij deel van uitmaakt breed en rijkgeschakeerd in geur, structuur en smaak.

[…]

 

Benieuwd naar het hele artikel? Je leest ‘t in WINELIFE 75. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands