Wo? In Rheinhessen!

Wo? In Rheinhessen!

Waar ligt de wijnhoofdstad van Duitsland? Waar staan de meeste silvaner-planten ter wereld? Waar zijn ze gek op Riesling en Dornfelder? En waar liggen de oudste Duitse wijngaarden? Juist, in Rheinhessen. -TEKST: EVELIJN VAN HEUVEN | BEELD REDACTIE

Wo? In Rheinhessen!

Als je gek bent op Duitse wijn, dan kan de grootste wijnregio van onze oosterburen je niet zijn ontgaan: Rheinhessen. Gelegen in een vallei, net ten zuiden van de Rheingau, is het zo’n 4 à 5 uur rijden vanaf Utrecht. Het is een vruchtbare plek met glooiende heuvels, waarvan zo’n 25.000 hectare beplant is met wijnstokken. En deze wijnbouw is niet iets van de laatste decennia. Nee, het zijn de oudste wijngaarden in Duitsland. Er wordt dan ook al sinds de tijden van Astérix en Obélix wijn gemaakt. Zijn ze dan ondertussen niet een beetje vastgeroest? Zeker niet, de lokale wijnboeren uit Rheinhessen houden wel van een experimentje en klampen zich bijvoorbeeld niet angstvallig vast aan één of slechts enkele specifieke druiven. Het is verre van saai in deze wijnstreek!

Regenboog aan wijnen

In Rheinhessen komt elke wijndrinker wel aan zijn trekken, je vindt er een variatie aan druiven. Nu laten de verschillende bodemsoorten en het gunstige klimaat dit ook toe. Van riesling, weissburgunder en silvaner tot dornfelder, spätburgunder en frühburgunder; Rheinhessen verbouwt het allemaal. Natuurlijk zijn er wel favorieten. Zo loopt wit een stuk voor op rood in de cijfers en binnen de witte wijnen neemt Riesling, gevolgd door Müller-Thurgau, het voortouw.

(…)

 

Wil je meer lezen over Rheinhessen? Je leest het in de nieuwste WINELIFE 82. Deze bestel je hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

 

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.