Een van de bekendste soepen van Australië is de kippen-maissoep. Gemaakt met sojasaus, gemberwortel en mais is de soep zowel fris en zout als zoet. – RECEPTUUR EN TEKST BIJ RECEPTEN: JONAH FREUD | FOTOGRAFIE: MITCHELL VAN VOORBERGEN |WIJNTIPS: MARJOLEIN SCHUMAN
Ozeanien: Hühnermais-Suppe
Was Sie brauchen (4 Personen)
- 3 maiskolven
- 2 l kippenbouillon
- 2 el gemberwortel, geraspt
- 4 lente-uitjes, in ringen
- 4 el sojasaus
- 4 kippendijen (zonder bot en vel)
- 2 el maizena
- 2 eieren
- ½ bos koriander, fijngesneden
- frisch gemahlener Pfeffer
So machen Sie es
Snij met een scherp mes de maiskorrels los van de kolven. Breng de bouillon aan de kook samen met de gemberwortel, de helft van de lente-uitjes en de sojasaus. Snij de kippendijen in blokjes en doe ze in de bouillon. Laat 20-25 minuten koken tot de kip gaar is. Voeg dan de maiskorrels toe. Roer in een kommetje de maizena los met 3 eetlepels hete bouillon. Giet dit bij de bouillon in de pan en laat even koken tot de soep dikker gaat worden. Klop de eieren los in een kommetje en giet deze, terwijl je ondertussen met een garde roert, in de pan hete soep. Haal de pan van het vuur, roer de koriander erdoorheen en breng op smaak met versgemalen peper.
Mehr Rezepte?
Dieses Rezept ist von: MEMMISJ, DIE JÜDISCHE WELTKÜCHE NACH JONAH FREUD | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048861804 | € 35
Weitere Rezepte finden Sie im WINELIFE Magazin 79. Einzelne Ausgaben bestellen hier!
Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!
Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.