Hirschkuchen mit Dach

Hirschkuchen mit Dach

Hert en Amarone della Valpolicella zijn een klassiek paar. De krachtige aroma’s van het vlees passen bij het rijke van een Amarone-wijn. -Tekst + beeld Jolande Vos van I Love Food & Wine 

Hirschkuchen mit Dach

Bereiding 2 uur en 45 minuten

Dit heb je nodig (8 personen)

  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 el olie
  • 2 Knoblauchzehen, gepresst
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 300 ml rode wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 3 el rodebessengelei
  • 1.200 g hertenvlees van de schouder
  • 3 el bloem
  • Salz, frisch gemahlener Pfeffer
  • 2 el roomboter
  • 1 Eigelb

DEEGDAKJE

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g Butter
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 4 el melk

So machen Sie es

Verhit de olie en fruit de ui glazig in een ovenvaste stoofpan. Voeg de knoflook toe en gaar nog 3 minuten door. Voeg toe: tomatenpuree, champignons, wijn, bouillon en bessengelei. Breng aan de kook. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Bak de helft in 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter rondom bruin in een koekenpan. Voeg na een paar minuten toe aan de saus. Herhaal met rest van het vlees. Laat de hertenstoof circa 2 uur zachtjes stoven met de deksel half op de pan.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 4 eetlepels boter met je vingers door het zelfrijzend bakmeel tot grove korrels. Voeg geraspte kaas, 1 ei en peper toe. Kneed tot een stevig deeg. Voeg dan 2 eetlepels melk toe zodat het zachter wordt. Rol het deeg uit tot een platte koek die precies op je pan past. Leg op de hertenstoof. Bestrijk met de eidooier en zet circa 25 minuten in de oven. Lekker met sperziebonenrolletjes in spek.

Mehr Rezepte?

Dit recept komt uit: STOOFBIJBEL | JULIUS JASPERS | UITGEVERIJ CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048847068 | € 33,99

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Merlot? Lees het in WINELIFE Magazine 80. Deze bestel je hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie WINELIFE Magazine auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.