Die Wunderlampe von Aladdin

Die Wunderlampe von Aladdin

Borrelpraat: In jeder Ausgabe des WINELIFE Magazins gibt es einen Borrelpraat-Artikel mit den Wein-News, die Sie nicht verpassen sollten. -TEXT + BILDREDAKTION 

Die Wunderlampe von Aladdin

Wens je een perfecte wijn bij risotto met champignons? Of liever bij lamsbout met honing-mosterdsaus? Online wijnspecialist Vinify.nl lanceert de eerste digitale sommelier van Nederland. Ze heet Vina. Je beantwoordt haar vragen en Vina doet een wijnsuggestie voor bijvoorbeeld je gerecht, borrel of cadeau. De tool is gemaakt in Frankrijk en daar gaat heel wat aan vooraf. Pierre Vila Palleja, een van de beste sommeliers van het land, legde met zijn team de basis voor een algoritme dat wijnen uitkiest op basis van kenmerken als producent, regio, druivensoort en vintage. Vervolgens werd door de Franse startup Matcha een interface ontwikkeld met behulp van honderdduizenden zoekopdrachten van kopers van wijn. Et voilà: een tool die op basis van een brede reeks zoekcriteria de wensen van klanten vervult. Merci kunstmatige intelligentie! Vinify is het eerste platform dat deze technologie buiten Frankrijk lanceert, dus bestel de gastronomische wijnen van Vinify.nl en haal het restaurantgevoel in huis. Met Vina drink je nu ook altijd de perfecte wijn bij ieder gerecht.
VINIFY.DE

Mehr Getränketipps aus Ausgabe 79:

Let’s talk about kalk

Reis eens af naar het zuiden voor een van de vijf fietsroutes langs de Limburgse wijndomeinen. Een ervan leidt dwars door het Land van Kalk, een van de mooiste gebieden van Zuid-Limburg en kalk is natuurlijk een heel vruchtbare bodem voor wijn. De route vind je op ROUTEDESVINS.NL. Een aanrader voor daarna is restaurant De Leuf van de familie Van de Bunt in Ubachsberg. Niet alleen eet je er fantastisch – de moderne Franse keuken wordt gecombineerd met Aziatische invloeden – maar het heeft ook een nieuw interieur gekregen. Wat ons vooral aanspreekt is dat het van lokale materialen is gemaakt, waaronder het miljoenen jaren oude Kunradersteen. De groeve waar dit kalksteen wordt gedolven, ligt er vlakbij.

(...)

 

Möchten Sie weitere Weinnachrichten lesen? Dann bestellen Sie hier Die aktuelle WINELIFE-Ausgabe 79.

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf InstagramFacebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.