Die Kunstform des Weins

Die Kunstform des Weins

Iedere editie schrijft Niek Beute een column, in dit nummer ‘De kunstvorm van wijn’.  TEKST + BEELD PEXELS.COM

Die Kunstform des Weins

Voor mij is het belangrijk om constant geprikkeld en geïnspireerd te worden door andere vormen van kunst. En ja, ik beschouw wijn als een kunstvorm. Een levend kunstwerk, dat het verhaal vertelt van een moment, een plek, weergegeven door het oog van de kunstenaar. En om de kunstvorm wijn te kunnen blijven herkennen en voelen, is het geroerd worden door andere kunsten een geweldig instrument om voor handen te hebben. Dat zorgt ervoor dat ik dicht bij mijn gevoel blijf en zodanig beter open te staan voor alle schoonheid die in een wijn verborgen ligt.

Op uitnodiging mocht ik laatst plaatsnemen voor een avondballet. We zaten praktisch op de eerste rij. De combinatie van de dans en een liveorkest, waar we zo dichtbij zaten dat de trillingen van het geluid te voelen waren, leverde een schouwspel op dat vast niemand ongeroerd heeft gelaten. De kracht, passie en techniek van de dansers waren echt adembenemend en overweldigend. Het kostte me een dag om het allemaal in me op te nemen en te verteren. Het was zo’n boost, alsof mijn ziel werd gerevitaliseerd.

Een paar dagen later kom ik een klein cederhouten doosje tegen in mijn wijnopslag, met daarin een reageerbuis met een mysterieus goudbruin elixer. Het kistje had ik weggelegd voor een moment dat ik er klaar voor zou zijn om de vloeibare kunst te kunnen bevatten. Dit moment.

[…]

 

Lees de rest van de column van Niek in WINELIFE 78. Deze bestel je hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.