Champagner-Frühstück

Champagner-Frühstück

Borrelpraat: In jeder Ausgabe des WINELIFE Magazins gibt es einen Borrelpraat-Artikel mit den Wein-News, die Sie nicht verpassen sollten. -TEXT + BILDREDAKTION 

Champagner-Frühstück

Het onafhankelijke champagnehuis Carole Noizet heeft een behoorlijk uitgebreid assortiment en het is het fijnste om dit ter plaatse te gaan proeven. Vanuit Utrecht is het nog geen 5 uur rijden naar Saint-Thierry, dicht bij Reims aan de Route du Champagne. Hier verbouwt de derde generatie de champagnedruiven chardonnay, pinot noir en (pinot) meunier, en maakt ook zelf de wijnen. Carole heeft het vak geleerd van haar vader en de Cuvée Fleur de Vigne zit in een prachtige fles waarvoor haar moeder de decoratie van een druivenplant heeft gemaakt. Er is al een Brut Tradition voor € 16. Er zijn ook gastenkamers te boeken, waar je voor nog geen € 100 per nacht logeert – midden in de Champagnestreek, inclusief ontbijt. Doen!

Foute coupe

Bij champagne zijn de keuze en de voorbereiding van het glas essentieel. Tulpvormige glazen zijn het beste om uit te drinken. Ze moeten voldoende hoog zijn, zodat de bubbels genoeg plek hebben om zich te ontwikkelen en de aroma’s zich kunnen ontplooien. Let op bij het afwassen: afwas- en spoelmiddel laten een vettig laagje achter op de glaswand en dat verhindert de bubbelvorming. Spoel glazen met warm water en laat ze drogen op een rek. Niet afdrogen dus. En de coupe dan? De Franse taal staat er nog bol van, zoals de uitdrukking ‘champagne à la coupe’, maar kenners zijn het erover eens: weg met de coupe. Het glas is niet hoog genoeg om de bubbels zich te laten ontwikkelen, het schuimlaagje blijft achterwege of verdwijnt snel en de aroma’s kunnen zich niet ontplooien, maar ontsnappen meteen. Bovendien is de coupe onpraktisch en hij loopt snel over. Ook de flûte verliest aan populariteit, behalve op feestelijke momenten die om veel bubbels vragen. Je kunt er immers je neus niet in stoppen om de wijn te ruiken.

(...)

 

Möchten Sie weitere Weinnachrichten lesen? Dann bestellen Sie hier WINELIFE Ausgabe 80.

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf InstagramFacebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.