Gut, dass sie hier sind

Gut, dass sie hier sind

Bij een zoet nagerecht met bijpassende zoete wijn voelen we ons als oma die gelukzalig van een advocaatje nipt. Een paar klassieke lekkernijen op een rij.  – TEKST REDACTIE | BEELD SHUTTERSTOCK

Gut, dass sie hier sind

Nagerechten zijn de kers op de taart van een mooi diner. En voor wijnliefhebbers zijn ze een mooie gelegenheid om een tweede fles te openen – gesteld dat je het tijdens de maaltijd houdt bij één wijn. Een fijne rode wijn bij chocolade, een mousserende wijn bij schuimgebak, een wat zoetere wijn van riesling of muscat, druiven die tegelijk iets bloemigs hebben, of een speciale zoete dessertwijn zoals ijswijn of versterkte Banyuls uit Frankrijk. Dessertwijnen hebben aroma’s van karamel, honing en rozijnen tot aan noten, abrikozen, chocola en hout. Drink ze koel, of je wijn nou wit is of rood.

Heel Holland bakt

Ook Rutger van den Broek kijkt al voor het eten uit naar het toetje. ‘En als ik in een restaurant een keuze moet maken, heb ik daar de grootste moeite mee. Ik wil ze het liefst gewoon allemaal proeven!’ Daarom schreef de eerste winnaar van Heel Holland Bakt de Toetjesbijbel met meer dan driehonderd recepten. We mochten hieruit twee Franse klassiekers en een internationaal gerecht kiezen om alvast klaar te maken. Heel makkelijk zijn ze. Met een mooi opgemaakt bordje maak je indruk na het diner, en de dessertwijn maakt het af. 

(...)

 

Wil je meer over zoete nagerechten en wijn lezen? Bestel dan hier WINELIFE Ausgabe 77.

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf InstagramFacebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

 

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.