Beste Freunde des Burgunders

Beste Freunde des Burgunders

Chardonnay kent vele gezichten, hij komt werkelijk overal vandaan. Maar de bakermat is de Franse Bourgogne. Ook daar zijn de verschillen groot. En heb je dan zo’n mooie Bourgogne in huis, dan rijst de vraag: ‘Wat ga je erbij eten’? Jolande Vos van I Love Food & Wine adviseert. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS VAN I LOVE FOOD & WINE

Beste Freunde des Burgunders

Waldorf salade met druiven

Beetgare aardse knolselderij, knapperige walnoten, frisse appel en druiven in een romige dressing. Daar past een sappige Bourgogne Blanc fantastisch bij!
Vorbereitung 35 Minuten

Was Sie brauchen (4 Personen)

  • 300 g knolselderij, geschild
  • 3 el crème fraîche
  • 3 el mayonaise
  • (selderij)zout
  • versgemalen peper
  • 100 g gepelde walnoten
  • 100 g  Elstar-appel
  • 8 blauwe druiven zonder pit
  • 8 handvol groene druiven zonder pit
  • 1 baby-romainesla
  • 6 takjes selderij, fijngehakt

So machen Sie es

Schil de knolselderij en snij of schaaf deze in (lucifer)reepjes. Breng in een pan water met weinig (selderij)zout aan de kook. Voeg de knolselderij toe en kook (blancheer) in circa 2 minuten beetgaar. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Goed laten uitlekken, of droogdraaien in een slacentrifuge. Roer de crème fraîche en mayonaise tot een sausje. Breng op smaak met (selderij)zout en peper. Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat even afkoelen en hak twee derde van de walnoten grof. Snij de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis, en snij daarna in ragfijne partjes. Halveer de druiven. Snij de sla in reepjes. Schep de knolselderij, appel, druiven, gehakte walnoten en het sausje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over 4 borden (of leg in een schaal). Schep de waldorfsalade in het midden. Garneer met selderij en hele walnoten.

LiebeMehr Rezepte?

Dieses Rezept ist von: ALLTAGSKÜCHE: KOCHEN MIT GESUNDEM MENSCHENVERSTAND 2 JEROEN MEUS | MANTEAU | ISBN: 9789022334232 | € 24,99

 

 

 

 

Weitere Rezepte finden Sie im WINELIFE Magazin 79. Einzelne Ausgaben bestellen hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf InstagramFacebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.