Aubergine, in al zijn verschijningsvormen, past als een huis bij Nero d’Avola. Deze vegetarische pasta met aubergine-tomatensaus is een variant op de klassieker Pasta alle Norma. In 20 minuten op tafel! -TEKST + BEELD JOLANDE VOS
Vorbereitung 20 Minuten
Das brauchen Sie (2 Personen)
- Olivenöl
- 3 sjalotten, gesnipperd
- 1 Knoblauchzehe
- rode peper, 1 stuks ontpit en fijngehakt
- blik tomaatstukjes (400 ml)
- oregano 1tl
- zout, peper
- 2 aubergines, in blokjes
- 125 g penne
- 25 g pijnboompitten
- 100 g ricotta
- 50 g bloem
- Parmezaanse kaas 25 gr, geraspt
- geraspte schil van ½ citroen
- 10 zwarte olijven, gehalveerd
- 15 g verse basilicum
So machen Sie es
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak de sjalot circa 4 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Bak de rode peper 1 minuut mee. Voeg de tomaten toe en kruid de saus met oregano, zout en peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Bak de aubergineblokjes in circa 10 minuten gaar. Schep af en toe om. Kook de penne in ruim water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Hak of maal de pijnboompitten fijn. Vermeng de ricotta met de bloem, Parmezaanse kaas, citroenschil en gemalen pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper. Vorm 16 balletjes van dit mengsel en druk ze een beetje plat. Verhit 2 els olijfolie in een koekenpan en bak de ricottaballetjes in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
Schep de tomatensaus, penne en olijven door de aubergineblokjes. Breng zonodig op smaak met zout en peper. Verdeel de ricottaballetjes en basilicumblaadjes erover.
Mehr Rezepte?
Dit recept komt uit: LA CUCINA VERDE | MIKI DUERINCK & KRISTIN LEYBAERT MET FOTO’S VAN HEIKKI VERDURME | STANDAARD UITGEVERIJ | ISBN: 9789022333679 | € 15
Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in het nieuwste WINELIFE Magazine 76. Losse nummers bestel je hier!
Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!
Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie WINELIFE Magazine auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.