Bordeaux is bij uitstek de meest beroemde, de grootste en de duurste wijnregio van de wereld. Ze maken er overwegend klassieke rode wijnen met een blend van diverse druivenrassen. Maar wat eet je daarbij? Lees eerst het verhaal in de Koopgids. Jolande Vos van I Love Food & Wine zorgt voor de juiste recepten. TEKST JOLANDE VOS | BEELD SHUTTERSTOCK.COM
Klassieke steak tartare
Franser kan het haast niet: steak tartare en een glas Bordeaux. Kies hier voor een rode Bordeaux van de rechteroever, dus een Pomerol of Saint-Émilion. Hemelse combinatie.
Vorbereitung 30 Minuten
Das ist alles, was Sie brauchen (4 Personen):
- 500 g mooie biefstuk
- 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 50 g mini-augurkjes, fijngesnipperd
- mayonaise 1 el
- eidooiers 2 stuks
- Olivenöl 2 Esslöffel
- enkele druppels worcestersaus
- tabasco enkele druppels
- 20 g kappertjes
- Franse mosterd 1 tl
- Salz, frisch gemahlener Pfeffer
- extra: ringvorm
So machen Sie es:
Vraag je slager om het rundvlees klein te snijden. Doe je het zelf, snij dan het vlees eerst in reepjes en daarna in fijne blokjes. Doe in een kom, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (niet langer dan circa 2 uur). Maak de dressing. Snij de sjalot en augurkjes fijn. Doe in een kom. Voeg toe: 1 eetlepel mayonaise, 2 eidooiers, 2 eetlepels olijfolie, worcestersaus, tabasco, kappertjes en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
Vlak voor serveren: meng de dressing door de gesneden biefstuk. Proef en breng op smaak met zout, peper, worcestersaus en tabasco. Leg de ringvorm op een bord en schep ¼ deel van het vleesmengsel erin, druk goed aan en haal de ring weer weg. Maak op dezelfde manier nog 3 ‘taartjes’. Garneer met kappertjes. Serveer met knapperige croutons.
Neugierig auf weitere Rezepte? Sie finden sie im WINELIFE Magazin 75. Einzelne Ausgaben bestellen hier!
Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!
Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.