Aan tafel met Bollinger en Soenil Bahadoer

Aan tafel met Bollinger en Soenil Bahadoer

In 2021 ziet een bijzondere champagne het daglicht. De Bollinger R.D. 2007 heeft lang gerijpt in de kelder, en is pas recentelijk van zijn gistprop bevrijd. Voor deze pittige oude, maar tegelijk jonge frisse wijn werd een gastronomisch event georganiseerd. Onze eigen tweesterrenchef Soenil Bahadoer mocht het viergangenmenu bedenken. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN+ BEELD CHAMPAGNE BOLLINGER

Aan tafel met Bollinger en Soenil Bahadoer

Wat champagnehuis Bollinger onderscheidt van de andere huizen in de streek? Bastien Mariani van Bollinger kan zo vijf punten noemen. Eén ervan is de prominente rol van pinot noir. Dat de druiven vooral van hun eigen wijngaarden komen. In plaats van te worden ingekocht bij telers, is trouwens punt twee. In het plaatsje Aÿ, rondom Bollinger. Staan de wijngaarden van oudsher vol met de blauwe druif.

De meest gebruikte druivenrassen voor champagne zijn chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Welke druif de hoofdrol speelt, is deels historisch bepaald. Vóór de tijd van gekoelde tankwagens gaf men de voorkeur aan lokale druiven. Omdat deze het snelst naar de wijnmakerij vervoerd konden worden. Waarom blijft Bollinger zich nog steeds focussen op pinot noir? De druif is moeilijk te verbouwen. Enorm gevoelig voor ziektes en moet vaak gesnoeid worden. Natuurlijk heeft het te maken met het eindresultaat. Champagnes met een grote hoeveelheid pinot noir staan bekend als eetchampagnes. Ze kunnen perfect tijdens de maaltijd worden ingezet in combinatie met allerlei gerechten.

[…]

 

Benieuwd naar meer over champagnehuis Bollinger en Soenil Bahadoer? Je leest het in WINELIFE Magazine 74. Deze bestel je hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.