Magie pur

Magie pur

Timing is alles, wordt wel eens gezegd. En waar het wijn betreft, ben ik het daar absoluut mee eens. Zelfs de beste wijnen hoeven niet altijd lekker te zijn. Drink je deze te jong, dan geeft hij zich vaak niet prijs en kan hij potdicht zitten. Laat je hem verstoffen in een hoekje van je kelder, dan kan het zomaar te laat zijn. – TEKST NIEK BEUTE | BEELD PEXELS.COM

Wat is dan wel het perfecte moment? Niemand kan immers door de fles heen kijken en zien wat er zich achter het glas afspeelt. Als sommelier werk ik niet alleen op basis van kennis en referentiekader. Soms volg je je gevoel en koop je wijnen op inschatting. Zeldzame oude flessen krijgen sommeliers ook niet eerst te proeven. Voor Café de Klepel kocht ik een tijdje terug een laatste fles van een oude Bordeaux. Op papier moest de wijn in topvorm zijn. Het was een fles Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1986. Alles leek perfect, dus ik kocht hem. Veel mensen vragen zich af waarom ik dat risico dan neem. Omdat ik mensen wijn momenten van pure magie wil geven. Zou je deze Bordeaux met 10 jaar flesrijping schenken, zou deze zeker goed en lekker zijn. Maar dat is niet goed genoeg, het moet een moment zijn dat in je geheugen gegrift blijft staan.

[...]

 

Benieuwd naar de rest van de column van Niek? Je leest het in WINELIFE Magazine 75. Deze bestel je hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

 

 

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.