Wijn is een vrouw

Wijn is een vrouw

Mannen en vrouwen. Ik ken geen twee wezens die zo op elkaar lijken en tegelijkertijd zo verschillen. De lijst van onderlinge tegenstellingen is eindeloos. Een Amerikaanse enquête voegde er recentelijk nog een aan toe: smaak. Het smaakpalet van mannen en dat van vrouwen verschilt. TEKST ILJA GORT | BEELD PEXELS.COM

Wijn is een vrouw

Zo houden mannen van rood vlees, terwijl vrouwen ‘een voorkeur voor groenten hebben, waarbij de tomaat en de wortel favoriet zijn’. Nu hou ik niet van rood vlees en heb ik een voorkeur voor groenten, maar toch snap ik niets van vrouwen. Mijn hele leven al probeer ik ze te begrijpen, maar ik heb er nooit een touw aan vast kunnen knopen. Gelukkig heb ik meer verstand van wijn. Probleem daarbij is, dat ook wijn een vrouw is.

Fransen

Fransen ontkennen dit. Volgens hen is wijn mannelijk. Le vin. Maar hoe hoog zij de gastronomie ook in het vaandel hebben, hier slaan ze de plank mis: als er iets vrouwelijk is, dan is het wel wijn. Zo zacht, zo soepel, zo rond. Ze kust je met duizend lippen, glijdt naar binnen als een pianoglissando en neemt je in een omhelzing van strelend fluweel. Wijn is absoluut en honderd procent vrouw.

Die malle Fransen zetten ons overigens wel vaker op het verkeerde been. Het geslacht van een banaan bijvoorbeeld, lijkt mij een uitgemaakte zaak. Toch is dat dan weer la banane. De komkommer is weer wel van het mannelijk geslacht.

 

[…]

Benieuwd naar de rest van de column van Ilja? Je leest het in WINELIFE Magazine 75. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.