Voorwoord Piemonte; Een nieuw gezicht

Voorwoord Piemonte; Een nieuw gezicht

Harald: “Gaat het over Piemonte, dan denk je meteen aan nebbiolo. Maar in deze beeldschone streek groeien meer druivenrassen die minstens even eigenzinnige wijnen kunnen geven. Daarom kozen we voor de proeverij dit keer voor rood uit Piemonte van alles behalve nebbiolo. Magda van der Rijst en de onovertroffen wijnpro Roy Pelgrim selecteerden de sappigste zomerwijnen.

Zon op je gezicht, haren in de wind, voeten in het water. Het kan allemaal als je op pad gaat met schipper Jan Rotgans. Katja Brokke voer met deze sympathieke oud-visser de Waddenzee op om kokkels te rapen en hier vervolgens op de boot een lekkere pasta mee te maken. Wijntje erbij, muziek op de achtergrond, niks meer aan doen.

In de koopgids een druif die van nattigheid houdt: albariño. Of op z’n Portugees: alvarinho. Want deze diehard kan wel tegen een regenbuitje en is het liefst in de buurt van de zee. Ook is hij gek op van alles wat je uit het water vist.

Tot slot groot nieuws

WINELIFE krijgt een nieuwe hoofdredacteur! En niet zomaar een. Niek Beute is een topsommelier die op talloze manieren zijn kennis en passie met jullie zal delen. Niek heeft een ruime schat aan kennis en ervaring, en een neus voor smaakvol culinair genieten.

De afgelopen 3 jaar mocht ik naast uitgever ook hoofdredacteur zijn van het leukste wijnmagazine van Nederland (en België). Hoewel ik het als liefhebber van wijn met veel plezier heb gedaan, is het tijd voor wisseling van de wacht. Met Niek Beute halen we een wijnautoriteit in huis waaraan jullie veel plezier gaan beleven. Vanuit mijn rol als bladenmaker blijf ik actief voor WINELIFE.

Dus voor de laatste keer vanaf deze plek: geniet van deze WINELIFE!”

Harald Kolkman

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.