Vintage

Vintage

Niek Beute is topsommelier en hoofdredacteur bij WINELIFE. Lees hier zijn voorwoord van de nieuwste editie WINELIFE 75. -TEKST + BEELD NIEK BEUTE 

We trappen een nieuw jaar WINELIFE af met een editie waar we het onder meer gaan hebben over Vintage. De term Vintage wordt vaak geassocieerd met tweedehandskleding van exclusieve couturiers. Bij mij niet, mijn gedachten dwalen dan af naar de bijzondere flessen in mijn kelder, de ontwikkelde kunststukken die allemaal een eigen verhaal met zich meedragen. Verhalen van hun geboortejaren, van de wijnhuizen en bovenal de verhalen van hoe ik deze heb mogen bemachtigen. Zo nu en dan leg ik er eentje in de arm en geniet ik van het magische moment dat ze op zullen roepen.

Maar nog meer dan de gedachten aan mijn kelder representeert Vintage voor mij hoop. Dat er altijd een mogelijkheid bestaat voor een tweede kans. De hoop dat een in de vergetelheid geraakte wijncultuur een wederopstanding kan doormaken. Zo geniet ik van de terugkeer van het Elzasgebied. Sommeliers herkennen de kwaliteit en eigenheid en de terugkeer op de vele wijnkaarten.

[…]

 

Benieuwd naar de rest van Nieks voorwoord? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 75. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam