Vinorgië deel 2

Vinorgië deel 2

Karin Leeuwenhoek is theoloog, vinoloog en communicatiewetenschapper. Ze heeft negentig Italiaanse olijfbomen, maar houdt vooral van wijn – en erover filosoferen. Zie ook haar wijnblog vinoblogie.nl. In iedere editie van WINELIFE Magazine schrijft ze een column. – TEKST KARIN LEEUWENHOEK | BEELD PEXELS.COM

Vinorgië deel 2

Terwijl ik mijn vorige column schreef, over de aantrekkingskracht die Georgië op mij had, checkte ik spontaan even of het ook een wintersportbestemming was. En ja hoor: het Georgische bergdorp Gudauri profileerde zich zo ongeveer als het hoogste én goedkoopste skioord van ‘Europa’. Ook al bleek dit de locatie van het beroemde op-hol-geslagen-skilift-filmpje uit 2018, mijn man en ik dachten: let’s go! En zo togen we eind februari naar Georgië in plaats van naar ons favoriete hotel in de Italiaanse Dolomieten. Wie had kunnen denken dat ik al zo snel in dit woest aantrekkelijke wijnland zou komen?

Ik werd echter ziek: drie Georgische virussen volgden elkaar op, van hoesten, keelpijn en snotteren tot koorts en kotsen. En ziek zijn op vakantie is nog minder leuk dan thuis. Welgeteld heb ik 2 uur op de ski’s gestaan, en niks van de bergen gezien door de dichte bewolking. Bomen waren er sowieso niet, want het dorp ligt boven de boomgrens. En vanwege het extreem slechte weer dat we hadden – simpelweg pech, maar toch – zou ik zeggen: ga vooral in de zomermaanden naar de Kaukasus. Maar genoeg over die ellende, we gaan het over wijn hebben!

[…]

 

Benieuwd naar de hele column? Je leest ‘m in WINELIFE 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands