Troost

Troost

Niek Beute is hoofdredacteur van WINELIFE, in iedere editie schrijft hij een column. – TEKST + BEELD NIEK BEUTE

Troost

Wat hebben we een bizarre coronatijd achter de rug, een onvoorstelbare periode die ons allen bij zal blijven. En los van alle zakelijke dieptepunten en mogelijkheden is de gedwongen zelfisolatie mij het meeste bijgebleven. Tijdens de lockdownfases heb ik me als een monnik opgesloten tussen de vier muren van mijn appartement. De enige uitvlucht die ik had, waren de wandelingen in het nabijgelegen duingebied waar ik mijn gedachtes wat lucht kon geven.

De isolatie deed mij realiseren dat ik niet gemaakt ben om alleen te zijn. En dat is iets waar ik tot op dat moment nooit bij stilstond. Als sommelier leef je immers een supersociaal bestaan. Ik begreep dat wachten op de liefde geen zin had in deze tijd. De enige mensen die ik zag waren de mensen van de diverse bezorgdiensten. Het werd tijd om online te gaan en te gaan daten. Iets dat een hopeloze romanticus als ik nooit verwacht had te doen.

En eerlijk gezegd, alle ontmoetingen die eruit voortkwamen waren oprecht leuk. De ene date was boeiend en de andere weer ontwapenend. Maar het pad van de liefde is er één van vallen en opstaan. Ik begreep dat ook ik mijn pad te bewandelen had. Daarbij dacht ik dat het het moeilijkste zou zijn dat ik niet zou kunnen beantwoorden aan de liefde van de ander. De wetenschap dat iemand verdriet heeft om mij kan ik maar moeilijk verdragen…

[…]

Benieuwd naar de rest van Nieks column? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 74. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.