Does size matter?

Does size matter?

Niek Beute is topsommelier en hoofdredacteur bij WINELIFE. Lees hier zijn voorwoord van de nieuwste editie WINELIFE 76. -TEKST + BEELD NIEK BEUTE 

In een wereld die langzaam opkrabbelt, is de drang om elkaar te ontmoeten groter dan ooit tevoren. En bij grotere samenkomsten hoort ook groots wijngenot. We vragen ons dan ook af: ‘Does size matter?’ Is de maat van de fles een kwestie van pretentie of zit er meer achter?

Zelf denk ik dat de meeste grote flessen geopend worden om de show te stelen. Het is immers ook geweldig om met een grote fles voor de dag te komen. Ook zijn er de bag-in-box-verpakkingen. Deze zijn vooral onwijs praktisch bij bijvoorbeeld een feestje of als dagelijkse huiswijn. Het zijn geen wijnen om in de kelder te laten rijpen, het is de verpakking van direct genot.

De magnumfles, dat is een ander verhaal. Het is de maat van twee flessen, anderhalve liter. Dit zijn zeker geen voordeelverpakkingen. Het zijn veelal wijnen van hoge kwaliteit, waar je gerust 15 procent meer voor betaalt dan twee enkele flessen. Ook omdat het rijpingspotentieel veel groter is dan een gebruikelijke fles en je na verloop van tijd dus meer kans op kunst hebt dan bij een gewone flesmaat.

 

[…]

 

Benieuwd naar de rest van Nieks voorwoord? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands