Column Karin Leeuwenhoek: Wine Block

Column Karin Leeuwenhoek: Wine Block

Karin Leeuwenhoek is theoloog, vinoloog en communicatiewetenschapper. Ze heeft negentig Italiaanse olijfbomen, maar houdt vooral van wijn – en erover filosoferen. Zie ook haar wijnblog vinoblogie.nl. In iedere editie van WINELIFE Magazine schrijft ze een column.

Ik word moe van mezelf. Omdat ik mijn les nog steeds niet heb geleerd. Moe van mezelf. Omdat ik het er tóch nog een keer over ga hebben in deze wijncolumn. Over mijn zielenroerselen en mijn, tja, persoonlijke toestand. Maar dat mag in een column, nietwaar? Laat ik daar maar van profiteren. Want uiten, delen, praten, blíjven praten, dat is de grote uitdaging. Helen door delen. Dat herkennen vast velen.

Omdat dit geen Psychologie Magazine is, maar WINELIFE zal ik proberen me enigszins tot mijn wijnleven te beperken. Vorig jaar vertelde ik over een donkere periode, een spirituele leegte waarin zelfs de wijn me niet meer smaakte. Geen ramp als zo’n toestand enkele dagen of weken duurt, maar dit duurde te lang. En dan slaat de onzekerheid toe: komt dit wel goed, zoals het tot nu toe altijd goed kwam? Ga ik weer leren leven en genieten? Ik kon het me bijna niet meer voorstellen, het gevoel was weg, ik had een wine block. Maar het kwam goed. Dacht ik.

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 88. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands