TRAVEL · 14. augustus 2020
In 2 dagen kun je in Wenen een citytrip en wijnreis in één doen. De wijngaarden van de DAC Wien liggen namelijk op hellingen binnen de stadsgrenzen. De tram brengt je naar boven en als je tussen de wijnstokken wandelt, er picknickt en wijn proeft, kijk je uit op de blauwe Donau en deze prachtige stad.
NEWS · 14. augustus 2020
Armenië, bakermat van de wijn. In dit prachtige land aan de voet van de Ararat wordt al meer dan 6.000 jaar wijn gemaakt. De bijbel (Genesis 8 - 9) verhaalt al over Noach, die hier vastliep met zijn ark. Afdaalde en de eerste wijnranken plaatste. Archeologische vondsten van vinificatie in de grotten bij Areni bevestigen dat hier al in 4.000 voor chr. wijn wordt geproduceerd.

NEWS · 14. augustus 2020
Indrukwekkende natuur, lieve mensen, oude straatjes, geroosterde visjes. Niets fijner dan een (wijn)reis naar Portugal. Op dit moment zit er maar een ding op om de blauwe kleur van de azulejos en de geur van sardinhas en carapaus op te roepen: drink de lokale wijn. Portugese wijn verdient de aandacht ook echt, want de kwaliteit is verrassend hoog.
NEWS · 09. augustus 2020
Fris, zwoel en elegant: Alsace wijnen zijn héérlijk voor de zomer! Maar eigenlijk drink je ze het hele jaar door. Van frisse droge wijnen, tot zoete fruitige wijnen en bubbels; deze prachtige Franse wijnstreek heeft het allemaal. Door al deze verschillende kenmerken zijn Alsace wijnen gastronomisch breed inzetbaar; voor elk gerecht is er wel een ideale wijn te vinden.

NEWS · 05. augustus 2020
Wist je dat er in Denemarken wijn wordt geproduceerd? Ja, je leest het goed, Denemarken is een wijnland! Bezoek tijdens je volgende vakantie in Denemarken één van de vele wijnhuizen om echte Deense wijn te proeven.
PROEVERIJ #65: Sangiovese · 31. juli 2020
Maremma is de kuststreek van Toscane en van de zanderige gronden daar komt deze lichte Sangiovese. Adriaan: ‘Sangiovese-charme, die proef je hier! Vol van fris rood fruit, zure kers en aardbei, floraal en verteerbaar. Licht gekoeld schenken bij iets met wit vlees of een krokant gebakken visje met een dikke saus. Hij kan trouwens ook prima bij antipasti.’

PROEVERIJ #65: Sangiovese · 31. juli 2020
Adriaan: ‘Bijna alle winnaars komen aan tafel het best tot zijn recht, maar deze zou ik graag bij charcuterie willen zetten. Kruidige hammen en salami’s van de ambachtelijke slager: de wijn zal nog beter tot zijn recht komen.’ Verrukkelijk glas met een mix van knapperige rode kers en zijdezachte bosvruchtencompote.
PROEVERIJ #65: Sangiovese · 31. juli 2020
Adriaan: ‘Vriendelijke, evenwichtige wijn met een volle smaak voor bij gerechten met een vetje. Hamburgertje met bacon en tomaat? Dat moet lukken.’ Door zijn zachte stijl van rijp fruit en milde houtkruidigheid kun je hem ook met niet al te pittige kaassoorten combineren.

PROEVERIJ #65: Sangiovese · 31. juli 2020
Gerijpte aroma’s van gedroogde vijg, paddenstoel, tabak en thee onderstrepen dat deze wijn tijd heeft gekregen om zich te ontwikkelen. Je kan hem rustig nog bewaren, maar wat ons betreft, is hij nu helemaal op dronk. Adriaan: ‘Bij varkensvlees met een garnituur van vijg of pruim creëer je een brug tussen gerecht en wijn. 1 + 1 wordt dan 3!’
PROEVERIJ #65: Sangiovese · 31. juli 2020
Adriaan: ‘De florale kanten van brunello a.k.a. sangiovese komen in deze complexe wijn duidelijk naar voren. Gedroogde roos, bloesem, maar ook fruit en sinasschil. Zijn schijnbare lichtvoetigheid is levensgevaarlijk. Ook weer een wijn voor bij vlees.’

Meer weergeven