Zomerproeverij Granada Wijnen 12 juni 2022

Zomerproeverij Granada Wijnen 12 juni 2022

Zondagmiddag 12 juni a.s. organiseert wijnimporteur Granada Wijnen in Utrecht van 14.00 tot circa 18.00 uur een doorlopende overzichtsproeverij. Je kunt op deze middag zo’n 40 spannende Spaanse wijnen proeven.

12 juni a.s. Zomerproeverij Granada Wijnen.
Bijzondere wijnen uit Andalusië en (Zuid)Spanje

Granada Wijnen: import van verrassende wijnen sinds 2012

Granada Wijnen importeert nu precies 10 jaar pure en verrassende kwaliteitswijnen uit (vooral) de zuidelijke helft van Spanje. Daarnaast zitten er een aantal pareltjes uit het bekendere noorden in het assortiment, zoals een prachtige witte Rioja en een rode Maturana Tinta, van de vrouwelijke wijnmaakster Berta Valgañon. Granada Wijnen biedt eigenzinnige en hooggewaardeerde wijnen, vaak met een bijzonder verhaal. Wat te denken van rode wijn midden uit de sherrystreek? Meerdere natuurwijnen worden gemaakt door het piepkleine wijnhuis Garcia de Verdevique in de Sierra Nevada, waar ze al meer dan 100 jaar wijn maken van druiven van de hoogste wijngaarden van het vasteland van Europa. Door de steile hellingen ploegen ze en oogsten ze hier nog met muilezels.

Autochtone (inheemse) druivenrassen

De wijnen die Granada Wijnen importeert van hoofdzakelijk kleine familiebodega’s, worden vaak gemaakt van unieke autochtone (inheemse) druiven zoals palomino, muskaat Alexandrië, bobal, airen, monastrell, px en garnacha tintorera. En heb je ooit gehoord van vijiriego, arcos de miguel, verdil, jaen blanco of tintilla de rota?

Naast ‘cultwijnen’ en een aantal topsherry’s, biedt Granada Wijnen ook ‘gewonere’ wijnen van o.a. chardonnay, sauvignon blanc, tempranillo, verdejo, cabernet sauvignon, merlot etc. Maar altijd nét even anders. Veel van de wijnen zijn hoog gewaardeerd door wijncritici als Harold Hamersma en worden regelmatig beschreven in vakbladen en in de landelijke media.

ZomerproeverijSpaanse ‘Cool climate’ wijnen

Granada Wijnen biedt veel ‘cool climate wijnen’ van wijngaarden op minimaal zo’n 1000 meter hoogte. Spanje, en zeker het zuidelijke deel, telt tot wel 300 zonnige dagen per jaar. Het kan er in de zomer ook bloedheet zijn, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot 45 graden. Kan daar dan goede wijn worden gemaakt met de nodige frisheid? Ja zeker! Eén van de oplossingen is om de koelte van de zee of de hoogte op te zoeken. En dat is zeker in het bergachtige Spanje vaak geen probleem. Rondom Madrid heb je de Sierra de Gredos, beroemd vanwege zijn frisse wijnen van garnacha en witte wijn van albillo real. Rond Valencia liggen de wijngaarden ook 1000 meter hoog. Bij Granada ligt de Sierra Nevada met toppen van maar liefst bijna 3500 meter. Hier vind je – als je weet waar je moet zoeken – her en der verspreid veel kleine wijngaarden, vaak gesitueerd op zo’n 1000 meter hoogte tot wel 1400 meter.

Bijzondere biologische wijnen: goed voor natuur en biodiversiteit

In de wijngebieden in Spanje waaruit Granada Wijnen importeert, is het vaak warm en droog. Verder liggen veel van de wijngaarden dichtbij de zee of in de bergen, waar altijd wel een briesje is. Ziekten komen daardoor maar weinig voor. De meeste van de wijnen zijn dan ook biologisch gemaakt, een groot deel hiervan is ook biologisch gecertificeerd.

Kom zelf proeven!

  • De Zomerproeverij van Granada Wijnen vindt plaats op zondagmiddag 12 juni tussen 14.00-18.00uur
  • Locatie: Grote Zaal Park Welgelegen in Utrecht, entree hoek Leidseweg – Pijperlaan (schuin tegenover Ibis-hotel)
  • Entree € 7,50. Bij een bestelling van tenminste 6 flessen wijn krijg je deze weer terug
  • Meer informatie: info@granadawijnen.nl of 06-21541493

Aanmelden kan hier!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.