Zie, Ruik, Proef en Voel de Limburg Wijnmarathon

Zie, Ruik, Proef en Voel de Limburg Wijnmarathon

Wie hardlopen in een uitdagende omgeving wil combineren met het proeven van prijswinnende Limburgse wijnen, kan op 1 en 2 oktober terecht bij de 2e editie van de Heilbron Limburg Wijnmarathon. Vanuit het Zuid-Limburgse Wahlwiller, bekend van de Wahlwiller Wijnfeesten, is er op zaterdag de mogelijkheid om het Limburgs wijngebied hardlopend te verkennen op een trailparcours van 10 of 21 kilometer. Zondag zijn die afstanden er ook maar is er ook een hele marathon. 

Zie, Ruik, Proef en Voel de Limburg Wijnmarathon

‘We hebben niet veel aan de eerste editie hoeven aan te passen, bijna alles blijft hetzelfde. De reacties afgelopen jaar op onze eerste Wijnmarathon waren unaniem lovend, zowel over het concept als het parcours. Het was een sfeervol evenement waarbij de deelnemers wat langer bleven hangen als bij ‘gewone’ evenementen. Wat ons verder opviel was het feit dat ons deelnemersveld voor bijna 60% uit vrouwen bestond. Die eerste marathon smaakte echt meteen al naar meer’, aldus Raymond Beeren van Bearsports namens de organisatie.

Zie

De Limburg wijnmarathon wordt georganiseerd met 3 doelstellingen: Promotie van de wijnregio Zuid-Limburg, promotie van Zuid-Limburg als hardloopregio en het genereren van gelden voor het onderzoek naar kinderkanker. Bovendien is bij deze trailrun de beleving belangrijker dan de sportieve prestatie. De parcoursen vanaf de start in de Wittemer Wijngaard zijn grotendeels onverhard en lopen langs en zelfs door diverse bekende Zuid-Limburgse wijngaarden. Het is geen snel, maar wel een mooi parcours dwars door het Limburgs Heuvelland met zijn prachtige vergezichten. Onderweg bij de tussenstops worden de lopers getrakteerd op een paar slokken prijswinnende Limburgse wijn en wat gezellige sfeermuziek. Natuurlijk zijn er bij die verzorgingsposten ook water, sportdrank, fruit en koeken. Voor elke finishen is er een bijzondere medaille en nog meer wijn.

Beeren: ‘Ons motto is Zie, Ruik, Proef en Voel de Limburg Wijnmarathon. Zie de prachtige vergezichten en wijngaarden. Ruik de natuur van Zuid-Limburg. Proef de prijswinnende wijnen zowel onderweg als bij de finish en voel de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen. Onze Heilbron Limburg Wijnmarathon is een echte aanrader voor de hardloper die van prachtige natuur én wijn houdt.’

ZieInschrijven kan nog tot 25 september via www.limburgwijnmarathon.nl

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.