Wijnfestival van de Lage Landen

Wijnfestival van de Lage Landen

Het eerste wijnfestival van de Lage Landen komt eraan! Op zondag 1 september laten zo’n dertig Nederlandse en Belgische wijnmakers hun beste wijnen proeven.

Dat Nederlandse en Belgische wijnen steeds populairder worden is geen geheim. Mede dankzij de groeiende kwaliteit én toenemende vakkenis van wijngaardiers, hebben deze wijnen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hoog tijd dus voor hun eigen jaarlijks terugkerende festival.

Proeven, proeven en nog meer proeven

Witte wijnen, rode wijnen, rosés, mousserende wijnen… je vindt ze allemaal op het Wijnfestival van de Lage Landen. Inmiddels hebben al zo’n dertig Nederlandse en Belgische wijngaardiers hun deelname bevestigd. Daarmee belooft het een heerlijke, diverse wijndag te worden. Naast de verschillende wijnen zijn er ook stands met een lekkere borrelplank en andere versnaperingen. Bezoekers maken bovendien kans op een wijnklimaatkast, beschikbaar gesteld door Coolvaria. Wie wil dat nou niet?

Speed-masterclasses en prijzen

Gedurende de dag zijn er verschillende speed-masterclasses van experts zoals Vicky Corbeels. Leer in korte tijd de ins & outs over wijnen uit een koel klimaat, de nieuwe en klassieke druivenrassen en de verschillende BOB’s in Nederland en België. Een unieke kans dus om je wijnkennis in rap tempo te vergroten. Meld je bij het bestellen van je tickets of tijdens het festival aan voor jouw favoriete sessie.

Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van de ereprijzen van de Wijnkeuring van de Lage Landen én de kieskurk-publieksprijzen. Dit is jouw kans om je favoriete Nederlandse of Belgische wijn in het zonnetje te zetten. De presentatie zijn in handen van wijnschrijver en register-vinoloog Janna Rijpma.

Wie, wat, waar

De eerste editie van het Wijnfestival van de Lage Lande is op zondag 1 september 2024 van 13.00 tot 18.00 uur op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Dit is dé plek voor een bruisende middag wijnproeven!

Win kaartjes voor jou en je wijnmatties

Wij mogen gratis toegangskaartjes weggeven voor dit wijnfestival. Wil jij kans maken? Stuur dan een mail naar redactie@winelife.nl en vertel ons op een originele, grappige en/of leuke manier waarom jouw vriendengroep moet winnen. En laat ons weten met hoeveel jullie zijn.
Meedoen kan tot en met 16 augustus 2024. De winnaar wordt per mail op de hoogte gesteld.

Geen tijd om de strijd aan te gaan? Kaartjes kunnen ook gekocht worden via wijnfestivallagelanden.com.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands