Wijnfestival van de Lage Landen

Wijnfestival van de Lage Landen

Het eerste Wijnfestival van de Lage Landen komt eraan! Op zondag 1 september laten zo’n dertig Belgische en Nederlandse wijnmakers hun beste wijnen proeven. Dit is dé plek voor een bruisende middag wijnproeven!

Dat Belgische en Nederlandse wijnen steeds populairder worden is geen geheim. Mede dankzij de groeiende kwaliteit én toenemende vakkennis van wijngaardeniers hebben deze wijnen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hoog tijd dus voor hun eigen jaarlijks terugkerende festival.

Proeven, proeven en nog meer proeven

Witte wijnen, rode wijnen, rosés, mousserende wijnen… Je vindt ze allemaal op het Wijnfestival van de Lage Landen. Inmiddels hebben al zo’n dertig Belgische en Nederlandse wijngaardeniers hun deelname bevestigd. Daarmee belooft het een heerlijke, diverse wijndag te worden. Naast de verschillende wijnen zijn er ook stands met lekkere borrelplanken en andere versnaperingen. Bezoekers maken bovendien kans op een wijnklimaatkast, beschikbaar gesteld door Coolvaria. Wie wil dat nou niet?

Speed-masterclasses

Gedurende de dag zijn er verschillende speed-masterclasses van experts zoals Vicky Corbeels. In korte tijd leer je de ins & outs over wijnen uit een koel klimaat, de nieuwe en klassieke druivenrassen en de verschillende BOB’s in België en Nederland. Een unieke kans dus om je wijnkennis in rap tempo te vergroten. Je kunt je hiervoor aanmelden op het festival zelf, of wanneer je de tickets koopt.

Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van de ereprijzen van de Wijnkeuring van de Lage Landen én de KIESKURK-publieksprijzen. Dit is jouw kans om je favoriete Belgische of Nederlandse wijn in het zonnetje te zetten. De presentatie en uitreiking zijn in handen van wijnschrijver en register-vinoloog Janna Rijpma.

Praktische info

Het Wijnfestival van de Lage Landen is op 1 september 2024 van 13.00 tot 18.00 uur op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Win kaartjes voor jou en je matties

Wij mogen gratis kaartjes weggeven voor dit nieuwe festival! Wil jij kans maken op kaartjes voor jou en je vriendengroep? Stuur dan een mail naar redactie@winelife.nl en vertel ons op een unieke en grappige manier waarom jullie moeten winnen. En uiteraard met hoeveel personen je graag wil komen.
Meedoen kan tot en met 16 augustus 2024. De winnaar wordt hier per mail van op de hoogte gesteld.

Geen tijd om de strijd aan te gaan? Koop je tickets dan via wijnfestivallagelanden.com

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands