Weekend van de Rollende Keukens 25 t/m 29 mei 2022

Weekend van de Rollende Keukens 25 t/m 29 mei 2022

Van woensdag 25 mei t/m zondag 29 mei, wordt het Amsterdamse Westerpark voor de veertiende keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 100 zorgvuldig geselecteerde Rollende Keukens, rollen het extra lange Hemelvaartsweekend het grote grasveld op voor dit gratis buurtfeest.

25 t/m 29 mei

Buurtfeest

Jong, oud, uit de buurt of juist van ver: iedereen kan onder de zon of sterren eindelijk weer genieten van ter plekke bereidde lekkernijen. Er is zoals altijd veel zorg besteed aan de selectie van (inter)nationale Rollende Keukens. Zo kan je verdwalen met een exotisch hapje uit de hand, ontspannen met een mooi bordje aan tafel, proosten met een speciaal biertje of interessant doen met een (betaalbaar!) glas top wijn. Gedurende het hele Weekend verzorgen alle keukens en grotere podia live optredens, zodat ook iedere muzieksmaak volop aan bod komt Yonina de Ruijter, directeur Stichting Rollende Keukens: “Het is geweldig dat wat als feestje voor park en buurt in 2008 begon, nog altijd door zo’n groot deel van onze buren wordt bezocht! Dit is volgens mij een direct gevolg van de laagdrempeligheid van het evenement en de diversiteit aan voedsel, muziek en bezoekers.”

Rollende
Fotocredits: Teddy Lauren

Vertrouwd & Nieuw

Genoeg blijft na de tweejarige pauze bij het oude: ondanks een omheining en toegangspoort, blijft de entree voor iedereen gratis, de kleurrijke barren werken nog altijd niet met muntjes (PIN ONLY!) en je aangeschafte glas blijft jouw souvenir. Maar er staat ook genoeg nieuws op het menu. Zo zullen er een aantal historische (circus)tenten verrijzen met nieuwe lekkernijen. Ook serveert de moeder aller Rollende Keukens de Cantina Moblilé dit jaar een proeverij die is samengesteld door de buurtkoks van Markt Maal, het tweewekelijkse buurtdiner in de monumentale Centrale Markthal op het Food Center Amsterdam.

Locatie Westerpark Amsterdam

Het Weekend van de Rollende Keukens vindt plaats op het manifestatieterrein van het Amsterdamse Westerpark, grenzend aan de historische Westergasfabriek.

Data & Tijden

De Rollende Keukens zijn geopend op woensdag 25 t/m zondag 29 mei, van 13:00 tot 23:00.

Tickets

De tickets zijn gratis. Meer info én aanmelden voor de laatste plekjes met je eigen unieke Rollende Keuken kan op www.rollendekeukens.amsterdam

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.