The Art of Drinks, grootste drankenfestival van Nederland

The Art of Drinks, grootste drankenfestival van Nederland

The Art of Drinks brengt de beste bieren, wijnen en spirits onder één dak. Op 29 oktober 2022 komen drankmerken, leveranciers en importeurs van over de hele wereld naar de Gashouder in Amsterdam. 

The Art of Drinks brengt meer dan 1000 verschillende dranken samen onder één dak

The Art of Drinks is hét festival voor iedereen met een liefde voor drank, of je nu een enthousiaste thuisbartender, wijnkenner of een nieuwsgierige levensgenieter bent. Tijdens The Art of Drinks ontmoet je de makers van de mooiste dranken van over de hele wereld. Luister je naar de verhalen achter het merk en ga je al proevend op zoek naar jouw nieuwe favoriete drank.

Geniet van bijzondere cuvees van het prestigieuze wijnhuis Barons Rothschild uit Bordeaux, doe mee aan een zeer exclusieve whiskyproeverij of leer alles over Mezcal. Het volledige festivalprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt, maar in totaal zijn er zeker meer dan 1000 verschillende alcoholische en non-alcoholische dranken te proeven op The Art of Drinks. Met het proefglas dat je bij binnenkomst krijgt kun je de meeste dranken gratis proeven.

Trends

The Art of Drinks
Fotocredits: Ming Chao

The Art Of Drinks is bij uitstek het evenement om nieuwe trends te ontdekken. “Dit jaar kun je op het festival opvallend veel nieuwe rums en tequila’s proeven. Het is mooi om te zien dat deze wereldwijde trends ook in Nederland geland zijn.” – aldus Albert van Beeck Calkoen, directeur van The Art of Drinks.

Maar ook voor het herontdekken van oude bekende dranken ben je in de Gashouder op het juiste adres. “Met een opmerkelijk aantal single malt whisky’s doet The Art of Drinks niet onder voor een whiskyfestival” vervolgt van Beeck Calkoen. “Dat deze categorie nog altijd toonaangevend is kun je hier beleven.”

Live muziek en foodtrucks

Bij mooie dranken hoort natuurlijk ook goede muziek en lekker eten. Het Riverside Trio verzorgt in de middag live jazz en in de avond geven de dj’s van De Kopstootbar een klein feestje in de Gashouder. Ook zijn er verschillende foodstands te vinden op het festivalterrein. Een borrelplank bij je nieuwe favoriete wijn of gegrilde kip met die heerlijke IPA kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Locatie

Gashouder Westergas
Klönneplein 1
1014 DD Amsterdam

Data & tijden

Zaterdag 29 oktober 2022 14:00-22:00 uur.

Tickets

Wij hebben ook een stand op het festival, daarom mogen wij onze lezers een exclusieve kortingscode aanbieden. Daarmee krijg je met de kortingscode WINELIFE22 € 7,50 korting op een ticket. En mag je gratis van 16.30-17.00uur een wijntasting van WINELIFE bijwonen onder begeleiding van Edgaras Razminas, Michelin Sommelier van het jaar 2020. Reserveer hier je tickets met de kortingscode WINELIFE22.

Met het ticket krijg je je eigen proefglas bij binnenkomst. Het proeven van de meeste dranken is inbegrepen bij je entree ticket. De meer bijzondere wijnen en dranken zijn te proeven tegen een kleine bijbetaling.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.