VAN PULA NAAR ZAGREB

VAN PULA NAAR ZAGREB

Zonnetje, wijntje, pasta met verse truffel, fruits de mer. Het leven is goed in Kroatië. Dat is wel eens anders geweest. WINELIFE toog naar het mediterrane land en reisde van de Istrische kust naar hoofdstad Zagreb om er al wijnsippend achter te komen hoe hard er wordt gewerkt aan een hernieuwde en betere gastronomie. TEKST KATJA BROKKE FOTOGRAFIE KATJA BROKKE, KOSLOVIĆ EN SAN ROCCO

Kroatië kent een eeuwenoude wijntraditie en toch zijn de wijnmakers heden ten dage aan het worstelen om het vak weer nieuw leven in te blazen. Oorlogen en het communisme zorgden ervoor dat endemische druivensoorten verdwenen, wijngaarden werden vernield en wijnmakers hun heil elders zochten. De keuken versoberde en de wijnbranche werd op z’n knieën gedwongen.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Lees het hele verhaal en meer in #WINELIFE#60.

nl_NLNederlands