OP ASPERGEMISSIE IN BRABANT

OP ASPERGEMISSIE IN BRABANT

Midden in het aspergeseizoen bezoekt WINELIFE Noord-Brabant, de provincie die samen met Limburg bekendstaat om de aspergeteelt. Journaliste Katja Brokke ontmoet er de bevlogen teler Gilbert Sweep, de flamboyante horecaondernemer Roland Peijnenburg, SVH Meesterkok Léon Ribbens, topsommelier Adriaan Visser en patron- cuisinier Niek van Lieverloo, eigenaar van het beste aspergerestaurant van 2019. Tekst Katja Brokke.

Er rollen tranen over zijn wangen. Zijn hand houdt die van zijn vriend vast. ‘Goh, wat fijn dat je er bent’, zegt Gilbert Sweep met onvaste stem. Zijn vriend heeft onlangs zijn vrouw verloren en dit is de eerste keer dat ze elkaar weer zien. Die vriend is tevens al dertig jaar klant bij Gilbert, die samen met zijn vrouw Loes eigenaar is van wijn- en aspergeboerderij De Santspuy net buiten Etten-Leur. Hoe hij omgaat met zijn klanten is tekenend voor Gilbert. Hij heeft altijd tijd voor een praatje, helemaal nu hij door een valpartij van een pallet gebonden is aan de scootmobiel van zijn vader.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Lees het hele verhaal en meer in #WINELIFE#59.

nl_NLNederlands