· 

FLOWERCHILD

Meer en meer koks werken met groenten, kruiden en ook bloemen uit eigen tuin. Zo ook Jos Grootscholten van Perceel. Niet een stuk wijngaard met een bijzonder terroir maar de grond waarin de chef zijn kruiden en eetbare bloemen teelt, gaf de naam aan het restaurant. Jos Grootscholten kookt vooral met vis, groente, kruiden en bloemen en creëert stap voor stap kunstwerkjes om op te eten. Het doet denken aan Rene Redzepi van Noma die focust op regionale ingrediënten. Jos liep daar dan ook stage, samen met sommelier en gastvrouw Sharon Tettero. Het paar werkte eerder bij sterrenrestaurants als Beluga in Maastricht, Vermeer en La Rive in Amsterdam, Calla’s in Den Haag en bij driesterrenzaak Martin Berasategui in Spanje. Niet zo gek dat ze het zelf schopten tot sterrenstatus: in 2012 werd Perceel bekroond met een Michelinster. Al eens bloemen gegeten in Perceel? Het interieur van het restaurant in het oude raadhuis van Capelle aan den IJssel is onlangs vernieuwd, dus ga eens opnieuw proeven. RESTAURANTPERCEEL.NL

 

Lees meer nieuws in #WINELIFE#56