· 

Zelf wijn blenden

De tweede Wine Making Challenge in Nederland is gewonnen door sommelier Tim Theuns van restaurant Pure C in Cadzand. De kunst was om een blend te maken van Spaanse monocepages van wijnhuis Pago Casa del Blanco, op initiatief van de Nederlandse importeur Vinos QuiXote. Tim Theus hield voor ogen dat de wijn interessant moest zijn om in zijn restaurant te schenken (‘en door te drinken!’) en versloeg met zijn blend voor Pure C de vier andere deelnemende sommeliers. Wat zat erin? Zestig procent Cabernet Sauvignonaangevuld met Petit Verdot, Tempranillo en Merlot. Volgend jaar kan hij hem echt gaan schenken, want er worden duizend flessen van het bastaardkindje gemaakt. Vorig jaar won Lendl Mijnhijmer (links op de foto, naast winnaar Tim Theus) de challenge; zijn winnende wijn stond deze zomer klaar.

 

Lees meer verhalen nu in WINELIFE #54. Koop hem in de winkel of bestel hem hier.